Over ons
Wat ooit begon als een 'hobby'... groeide in korte tijd uit naar een passie om onafgebroken bezig te zijn met het (op)fokken  van onze eigen 'zwarte parels' en ons steentje bij te dragen in het algehele fokdoel van het KFPS stamboek, zijnde het blijvend verhogen van de kwaliteit binnen het Friesche ras. Het is net die passie & liefde die ervoor heeft gezorgd dat wij op vandaag bekend staan om de professionele verzorging èn de zachte behandeling van onze Friese paarden.

ONZE VISIE?
Naast onze droom een modelmerrie te fokken, beogen wij vooral 'eerlijke handel'.  Op onze stal 't Proosdijhof worden alle paarden door ons team perfect getraind voor de verkoop.  De doorgedreven kennis van onze paarden, in samenhang met ons luisterend oor naar de wensen van onze klant, zorgt er steeds opnieuw voor dat elke nieuwe eigenaar een eerste klas Fries paard in handen krijgt, die bij hen past!  Daarenboven wordt elk paard bij ons (aan- en) verkocht met een volledig veterinair keuringsrapport.

Zoals we al zeiden, verkopen we enkel 'friesche paarden' van top kwaliteit! Meerdere van onze Friese paarden vertrokken reeds , via ons of via onze partners, naar alle uithoeken van de wereld: Duitsland, Zweden, Luxemburg, Nederland, Mexico, Frankrijk, Amerika, Rusland en zelfs China.
 
Wij werken steeds via volgende  SELECTIECRITERIA:
 
1. KARAKTER
Friese paarden worden wereldwijd gewaardeerd voor hun fantastische, loyale karakter! (zie onze quote op de home-pagina) Wij analyseren elk van onze paarden op hun karakter om ze te kunnen koppelen met de perfect passende eigenaar...  Een gelukkig paard is een werkwillig paard!

2. SCHOONHEID, EXTERIEUR & TEMPERAMENT
Iedereen zoekt hèt mooiste paard... Maar wat is voor u of voor mij "het mooiste"? Wij, vanuit stal 't Proosdijhof, kijken naar de sleutelkwaliteiten en ras- eigenschappen die typisch "Het Friese Paard" vertegenwoordigen.  Afgestemd op de wensen van onze klant (mennen, recreatief gebruik of dressuursport) zoeken wij elke dag opnieuw Friezen met een natuurlijke schoonheid, een adembenemend exterieur & een betrouwbaar temperament.
 
3. BLOEDLIJNEN / STAMMEN
Het wordt naar onzer mening tè vaak onderschat! De bloedlijn staat voor een richting waarin het paard werd gefokt. Denk maar aan springpaarden... Ook binnen het Friese ras wordt er in bepaalde bloedlijnen zo zuiver mogelijk gefokt op de aanleg als bv. dressuurpaard of als sterk tuigpaard. Vanuit dit standpunt weegt de bloedlijn steeds zwaar door in ons fok- en aankoopbeleid en selecteren we graag paarden met "vol papier" (= bewezen bloedlijn / stam).4. PRIJZEN
We horen het zo dikwijls: "Friezen zijn dure paarden, zeker?" Het antwoord is 'neen', maar hangt zoals bij alle paarden sterk af van uw wensen.  Wij willen kwaliteitspaarden verkopen aan elkeen die net zoals ons gepassioneerd is van het Friesche ras en trachten voor elke klant het ideale paard aan te bieden binnen zijn/haar mogelijkheden.

5. TRAINING
Alle paarden aanwezig op onze stal, worden door onze ervaren stalruit(st)ers getraind volgens de aanleg & capaciteiten van het paard.  Meerdere paarden bij ons worden 'dubbel' getraind. Onder het zadel worden de paarden professioneel aangereden en daarna dressuurmatig verder getraind. Voor het aangespannen werk worden de paarden ook door onze gespecialiseerde partner(s) correct beleerd, zodat u, als klant, er veilig en met veel plezier mee kan gaan mennen in het bos, aan zee èn in volle verkeer.

"Uw droompaard-service"
U zoekt dat ene paard dat niemand u kan bieden? Misschien hebben wij ook niet op stal wat u zoekt... Echter bieden wij de service samen met u op zoek te gaan naar uw droompaard.  Vul nu ons 'droompaard-formulier' in op de site. Op die manier krijgen we een eerste, duidelijk beeld van het paard dat u zoekt.  Aarzel niet: wij helpen ook u, met volle inzet, het paard te vinden waar u al geruime tijd van droomt...